Detenen uns joves d’un grup criminal especialitzat en robatoris amb violència i intimidació

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Rubí dels Mossos d’Esquadra han desactivat un grup de 5 joves especialitzat en robatoris amb violència i intimidació al carrer. El grup actuava, entre altres llocs, a Sant Cugat i Rubí.

El 3 de gener els agents van detenir a un dels joves i, el 8 de febrer, la Policia Nacional va detenir un altre dels joves a València arran d’una ordre de detenció que els mossos havien activat. Ambdós joves han ingressat a presó. Un altre dels membres és menor d’edat i ha estat denunciat. A més, es dona la circumstància que, un dels membres del grup ja era a presó per altres fets. Els investigadors han activat una ordre de crida i recerca pel cinquè membre.

La investigació va començar arran d’un increment de robatoris violents durant els mesos de desembre i gener. Els delictes coincidien en la forma de procedir. Ja que en tots els casos els assaltants, que actuaven en grup i que arribaven a ser fins a cinc persones. Ho feien de manera coordinada i utilitzaven una arma blanca per amenaçar les víctimes. A més, el grup acostumava a actuar en les rodalies de les estacions de Ferrocarrils de Catalunya. Als membres d’aquest grup se’ls relaciona amb quatre robatoris amb violència i intimidació.

La investigació, doncs, continua oberta i s’està recercant al cinquè membre no detingut fins al moment.