Detingut a Terrassa un ciutadà marroquí relacionat amb el terrorisme gihadista

La Policia Nacional ha detingut a Terrassa un ciutadà marroquí presumptament relacionat amb el terrorisme gihadista. L’operació hauria tingut lloc durant la matinada i part del matí d’aquest dimarts al carrer Torres i Bages, al barri del Segle XX. Ho ha donat a conèixer el Ministeri de l’Interior en un comunicat on explica que l’acusat incitava a matar persones espanyoles, si no podien anar a Síria. En aquest sentit, se li imputen activitats d’adoctrinament i de suport a favor de l’organització terrorista DAESH.

En el decurs de la investigació, iniciada al juny passat, els agents van corroborar que el detingut s’autodefinia com un integrant més en la distància d’aquesta organització. També apunten que havia manifestat el seu penediment per no haver pogut viatjar a Síria per dur a terme la gihad violenta. Segons la Policia Nacional, també hauria enaltit i justificat l’atemptat terrorista del passat mes d’agost a Barcelona.

La informació facilitada pel Ministeri de l’Interior detalla que es tracta d’un home de 45 anys, de perfil discret, que vestia de manera occidental i no hauria mostrat cap tipus de radicalització, fins al punt d’evitar anar a les mesquites a resar per passar totalment desapercebut. Fins i tot, concreten que adoptava mesures de seguretat, tant amb el seu vehicle com amb les trucades que feia, per no ser detectat per les forces policials.

A més, en el comunicat s’explica que visitava pàgines web d’enaltiment del gihadisme violent i que convidava a seguir aquest exemple per arribar a ser “musulmans verdaders”.