Detingut el pare de les germanes de Terrassa assassinades al Pakistan

Aquest dimecres al matí en un operatiu conjunt de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han detingut el pare de les  germanes Urooj i Anisa Abbas, assassinades a Pakistan al maig de 2022. 

Ghulam Abbas ha estat detingut perquè se’l vincula amb el feminicidi de les seves dues filles. 

Agents de Mossos d’Esquadra han escorcollat la vivenda situada al carrer de l’historiador Cardús, al barri Sant Pere Nord, on resideix el detingut. Les investigacions policials el relacionen  amb la planificació del doble assassinat. 

La fiscalia de Terrassa va obrir diligències per investigar la possible implicació dels familiars de les noies perquè viatgessin al Pakistan.

Detenció Pare Pakistaneses4

 

Detenció Pare Pakistaneses3

Les joves que vivien a Terrassa i tenien nacionalitat espanyola, tot i que eren originàries de Pakistan, van morir a mans dels seus germans, empresonats al país asiàtic pel doble assassinat.  Els dos feminicidis van tenir lloc quan van anar a visitar a la seva mare al seu país d’origen. Van ser víctimes d’un ‘crim d’honor’ . I és que totes dues van  negar-se a uns matrimonis concertats amb dos cosins.

Les dues noies, Urooj Abbas, de 21 anys, i Anisa Abbas, de 23 anys, van anar al Pakistan a veure els seus familiars. En arribar s’haurien trobat amb la circumstància que, sense saber-ne res, estaven casades amb dos homes que ni coneixien, fruit d’un acord previ entre famílies. Les noies s’hi haurien oposat, una negativa que la família s’hauria pres com un ‘deshonor’ i hauria decidit dur a terme el crim.