Policia Nacional Explotació Supermercat

Detingut el propietari d’un bar per explotació laboral

La Policia Nacional, en col·laboració amb Inspecció de Treball de Catalunya, Seguretat Social i Policia Municipal, ha detingut el propietari d’un bar a Terrassa per un presumpte delicte contra el dret dels treballadors, en explotar laboralment un ciutadà d’origen marroquí que no disposava de contracte laboral i estava en situació irregular a Espanya.

La investigació va començar gràcies a informacions anònimes aportades al portal de la policia, on s’informava que en un bar de la ciutat hi havia un ciutadà estranger explotat laboralment.

Després de diverses gestions, aquest juliol es va fer una inspecció al bar i es va constatar que el treballador residia de manera irregular a Espanya, que no tenia contracte de treball i no estava donat d’alta a la Seguretat Social. A més, tampoc tenia assegurança mèdica, ni vacances, ni descans per menjar.

La víctima, molt espantada per les possibles represàlies del propietari del bar, va explicar als agents que feia tres anys que treballava en aquest establiment. Feia 10 hores diàries, sis dies la setmana, cobrant 700 euros al mes. Durant aquests tres anys no havia gaudit d’un sol dia de vacances.