Detingut un ciberassetjador sexual a menors arran d’una denúncia interposada a Terrassa

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, en una operació conjunta, han detingut un home, de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Alcalà de Henares (Madrid), com a presumpte autor dels delictes d’assetjament sexual a menors i pornografia infantil.

La investigació es va iniciar el juny de 2018 quan un menor de 13 anys va denunciar, a la comissaria dels mossos de Terrassa, que era víctima de ciberassetjament sexual.

El menor va relatar que feia un any havia contactat amb ell un usuari d’un joc online d’una plataforma de videojocs. Després de guanyar-se la seva confiança, el menor li va facilitar les claus d’accés dels seus comptes i, fins i tot, es va instal•lar un programa de control remot de l’ordinador.

Amb l’excusa dels mals resultats en una de les partides del videojoc, el detingut va exigir al menor la primera imatge amb alt contingut sexual. Un cop aconseguida, amb l’amenaça de difondre-la, va obligar-lo a generar més vídeos amb contingut sexual explícit. Aquesta situació va portar a un control absolut de la víctima.

El menor ho va explicar tot als seus pares i van decidir denunciar-ho a la comissaria dels Mossos de la nostra ciutat i es va iniciar la investigació.

A l’interior del pis del detingut, els policies han comissat diversos dispositius amb abundat material de contingut sexual.

La investigació continua oberta per determinar si altres menors han estat víctimes i si altres adults han col•laborat o compartit aquests continguts. El detingut ha ingressat en presó preventiva per ordre judicial