Detingut un home que es feia passar per infermer utilitzant un número de col·legiat que no era seu

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el 16 d’octubre a Terrassa un home de 35 anys, nacionalitat espanyola i veí de Mataró per un delicte d’intrusisme professional i per un altre de falsificació de document públic. La detenció va tenir lloc quan sortia de casa seva vestit amb l’uniforme de sanitari i es dirigia a una nova entrevista de feina.  L’arrestat es feia passar per infermer i utilitzava un número de col·legiat que no era seu.

El detingut va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Terrassa, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.

Els investigadors, el 9 d’octubre, van rebre la denúncia d’un home que exercia com a infermer i, com a tal, estava col·legiat pel Col·legi d’Infermeria. L’home afirmava que una persona que no coneixia havia utilitzat el seu número de col·legiat per tal de treballar com a infermer. Una empresa d’ambulàncies havia contractat un presumpte infermer i davant les irregularitats en el seu comportament van comprovar que el número que havia facilitat corresponia a una altra persona.

 Quan els investigadors van parlar amb l’empresa d’ambulàncies, el seu representant els va explicar que havien contractat al fals infermer en un moment de gran volum de feina. El fals infermer havia facilitat un número de col·legiat que li havia permès començar a treballar. L’empresa però ràpidament va començar a sospitar del nou treballador, ja que no semblava conèixer bé la seva feina i perquè no deixava de buscar excuses quan li demanaven la documentació que encara no havia entregat.

 Finalment van fer comprovacions i van descobrir que el número de col·legiat era el d’una altra persona i que el seu treballador l’havia utilitzat fraudulentament.

 Els investigadors van saber que el detingut no només havia treballat amb aquella empresa d’ambulàncies utilitzant el mateix número de col·legiat, sinó que ho havia fet amb tres empreses més, totes en puntes de feina puntuals i durant pocs dies.

 L’impostor tenia sis antecedents policials per fer-se passar per policia i portar credencials falses per identificar-se.