Detinguts dos membres d’una xarxa especialitzada en el robatori de productes de luxe

La Policia Nacional ha detingut a Terrassa dos membres d’una organització criminal. Estava assentada a Espanya i especialitzada en el robatori d’empreses de paqueteria i repartiment de mercaderia de luxe. Als arrestats se’ls imputa la presumpta participació en cinc robatoris comesos a Alemanya. Concretament, entre el 2022 i el 2023.

Els integrants de l’organització viatjaven junts a Alemanya. Allà, llogaven pisos de vacances a través de diferents plataformes de viatges. També els vehicles amb què cometien els robatoris. Les estades a cada regió solien durar des de dies fins a dues setmanes.

Durant el dia, el grup visitava inicialment les botigues de luxe de les zones del centre de la ciutat. Observava el trànsit de lliurament i recollida de paquets dels transportistes amb vehicles de repartiment. D’aquesta manera identificaven objectius favorables per al robatori, especialment quan el conductor de la furgoneta de paqueteria abandonava la mateixa mentre lliura els paquets.

Un cop localitzaven i es fixaven un objectiu, els membres de l’organització cometien el robatori, per això el primer que duien a terme era controlar els moviments del repartidor, per posteriorment forçar la porta de la furgoneta i carregar el botí introduint-lo en bosses d’escombraries . Després del robatori abandonaven el lloc a peu fins a arribar a un vehicle de lloguer que tenien preparat per a la fugida.

Ja als pisos de lloguer on s’allotjaven, empaquetaven la mercaderia sostreta, i l’enviaven a través d’empreses de paqueteria a direccions d’Espanya i França.

Més de 250.000 euros en mercaderia de luxe i joies

En el registre al pis de Terrassa es van recuperar un rellotge d’alta gamma, bosses de luxe i joies Font imatge: Policia Nacional]

El 23 de gener es va poder registrar el domicili del detingut a Terrassa. Allà es va recuperar un rellotge d’alta gamma, bosses de luxe i joies procedents dels robatoris comesos a Alemanya. Posteriorment, el 19 de febrer passat, en coordinació amb les autoritats policials austríaques, es va produir la detenció en arribar en avió a aquell país d’un altre dels membres de l’organització.

Als arrestats se’ls imputen cinc robatoris perpetrats a Alemanya amb aquesta tècnica entre el 2022 i el 2023 on es van sostreure més de 250.000 euros.

Un dels robatoris que s’atribueix a l’organització va ser comès a la ciutat alemanya de Munic el 2022, on els investigats van robar a una empresa de paqueteria 98 monedes d’or valorades en 172.088 euros. Aquell mateix any, a la ciutat d’Erling, també van sostreure disset paquets que contenien monedes d’or i plata per valor de 48.480 euros.