Detingut un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis que utilitzava marcadors

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Rubí han detingut el 27 de febrer cinc homes d’entre 63 i 23 anys, tots de nacionalitat georgiana, i veïns de Barcelona i Rubí, com a presumptes autors de fins a 18 robatoris amb força a domicilis, recaptació i delicte de pertinença a grup criminal.

La investigació, que es remunta el novembre de 2019 quan es va detectar un increment de robatoris amb força a domicilis, s’ha centrat en un grup de súbdits de nacionalitat georgiana establerts a Rubí. El modus operandi era sempre el mateix: els lladres col·locaven un fil de llana com a marcador a la porta del domicili, un cop comprovat que ningú no entrava al pis hi accedien amb el mètode “bumping”. 

La investigació ha confirmat que es tractava d’un grup criminal molt ben organitzat: una part dels membres investigats es dedicaven a cometre els  robatoris i els altres venien les joies sostretes, per un valor que supera els 20.000 euros, a establiments de compravenda de joieria.

Durant el mes de febrer s’ha afegit a la investigació membres de la Divisió d’Investigació Criminal que han confirmat l’àmplia mobilitat dels investigats i han constatar la seva participació en, com a mínim, divuit robatoris a les localitats de Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Terrassa i Mataró.

El  27 de febrer s’han realitzat dues entrades i registres autoritzades pel Jutjat d’Instrucció 4 de Rubí a les localitats de Barcelona i Rubí que han permès detenir cinc membres d’aquest grup criminal, recuperar una gran quantitat d’objectes que els incriminaven en els robatoris i en la venda posterior  i altres indicis que s’estan analitzant per comprovar la seva procedència.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

El dia 29 de febrer, els arrestats han passat a disposició del jutjat de guàrdia de Rubí que ha decretat l’ingrés a presó per 3 dels detinguts i llibertat amb càrrecs pels altres dos.

 

[Font imatge: Mossos d’Esquadra]