Detinguts quatre joves implicats en 21 robatoris amb violència a Rubí i Sant Cugat

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Rubí van detenir el dimarts 10 d’abril quatre joves de nacionalitat magrebina i veïns de Rubí per la seva implicació en 21 robatoris amb violència i/o intimidació.

La investigació es va iniciar fa pocs mesos quan els agents van detectar un increment de robatoris amb violència i/o intimidació a les rodalies de les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en concret les estacions de Sant Cugat, Hospital General, Valldoreix i Mirasol i també a la de Rubí. En la majoria dels casos les víctimes eren menors d’edat.

El modus operandi dels lladres era molt similar, acostumaven a anar en grup, dos o tres joves, en alguna ocasió fins a cinc. En la majoria dels casos agafaven les víctimes fortament pel coll amb la finalitat d’immobilitzar-los mentre els escorcollaven les butxaques i els intimidaven verbalment o bé els propinaven cops de puny o empentes. En alguns dels casos van arribar a fer servir armes blanques i defenses extensibles per tal d’intimidar les víctimes.

El botí preferit dels lladres eren diners en efectiu i telèfons mòbils, tot i que en algun cas van arribar a sostreure una bicicleta.

Els robatoris es van començar a produir el novembre del 2017 i es van allargar en el temps fins a finals de febrer de 2018.

La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de més joves que hagin pogut estar involucrats en aquests robatoris. Els menors d’edat han estat posats a disposició de Fiscalia de Menors que ha deixat en llibertat els joves, un d’ells amb llibertat vigilada. El detingut major d’edat, amb antecedents policials previs, va passar el dimecres 11 d’abril a disposició judicial i el jutge ha decretat el seu ingrés a presó.