Deu empresaris i emprenedors catalans viatgen a Pitesti amb el projecte DIST de Cecot Innovació

La darrera setmana de maig, deu empresaris catalans van a acompanyar un equip tècnic de la Fundació Cecot Innovació o de l’Associació Empresarial AOA Arges a un acte del projecte DIST, a Pitesti, Romania.

El projecte DIST (Digital Storytelling for Spreading and Promoting), on la Fundació Cecot Innovació participa com a soci, té com a principal objectiu fomentar la iniciativa i l’esperit empresarial a través de l’educació i formació empresarial basada en la metodologia de la narració d’històries i experiències. El projecte va començar el setembre de 2015 i finalitzarà a l’agost de 2018.

Els assistents en aquest darrer acte a Romania van rebre formació orientada a emprenedors i empresaris, mitjançant vídeos realitzats en el projecte i varies conferències d’empresaris romanesos. S’han treballat aspectes com la presa de decisions, la creativitat, la resolució de problemes, la comunicació, el lideratge, la planificació, el diagnòstic o l’aprenentatge de l’experiència usant la tècnica del “Storytelling”. Aquest mètode ha resultat ser molt efectiu, ja que relaciona la part racional i la emocional, i provoca la identificació i emulació en l’oient.

El projecte està dirigit a emprenedors, empresaris i formadors de Formació Professional que vulguin millorar el seu SIE (sentit de la iniciativa i esperit d’empresa) o les competències relacionades amb aquest aspecte en els seus alumnes; organitzacions de FP i organitzacions de suport  a empresaris i emprenedors.