Deu equips visiten 2.200 comerços en deu dies per sensibilitzar-los de la prevenció del coronavirus

Deu equips de dues persones estan recorrent aquests dies la ciutat per comprovar que els comerços segueixen les normes de prevenció de la Covid-19 i aconsellar-los si en tenen dubtes. Els equips, que només informen, estan formats per inspectors dels serveis de Medi Ambient, Via Pública, Recaptació i Comerç i per voluntaris de la Creu Roja.

Cada matí es troben plegats per organitzar el dia i repartir-se les zones que cal anar a cobrir. L’objectiu és, en aquests deu dies, arribar a 2.200 establiments i a les associacions de comerciants de tots els districtes.

El dispositiu passa sobretot per comerços però també per altres establiments amb entrada i sortida de gent.

A cada establiment els equips pregunten per les mesures preventives que apliquen i fan un recordatori dels consells principals. A banda de dur mascareta, ventilar almenys tres cops al dia, tenir gel hidroalcohòlic disponible just entrar, reforçar la neteja i preveure les distàncies de seguretat.

A més d’aquesta campanya l’Ajuntament n’ha posat en marxa una altra de comunicació, amb diversos vídeos, per sensibilitzar la població de les mesures preventives per evitar la propagació del coronavirus.