Alumnes del Pau Vila participen a la Jornada Efigy Girls amb un projecte de robòtica

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, ha rebut aquest dimecres al Saló de Sessions de l’Ajuntament l’equip de noies alumnes de robòtica de l’Escola Pau Vila i Dinarès.  Les estudiants han presentat el projecte de robòtica ‘Una ciutat sostenible’ a la Jornada Efigy Girls de la Fundación Naturgy. Les alumnes van portar el seu robot fa una setmana a la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Allà van ser rebudes per la secretària d’Estat d’Energia, Sara Aagesen, i la directora de l’Institut per la transició justa del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Laura Martín.

Salvador ha reconegut la importància de la fita assolida pel centre i per les alumnes de 5è i 6è de primària. Les estudiants li han mostrat el robot en què han treballat durant el curs, fet de material reciclat. Les alumnes havien d’afrontat el repte de solucionar el problema de la contaminació i ho han fet dissenyant un purificador d’aire que detecta elements contaminants propis de la ciutat (cotxes, fàbriques, etc.) i identifica amb colors el seu nivell de contaminació. S’engega quan algun element de color vermell està present a la zona.

Les alumnes de l’equip de robòtica són Salma Guechiri, Iris Algaba, Aide Alexandra Evangelista, Noha L’Hasnaoui El Mehjoubi, Anabella Díaz, Ruth Fabregat, Assia Benzain, Laiba Gul Haq, Sandy Carolina Boluda i Abiagail Agudo, vuit de les quals han participat en la visita a l’Ajuntament. Les han acompanyat la mestra responsable del projecte de robòtica Effigy Girls, Jessica García García, i la directora del centre educatiu, Laura Castillo Llauradó.

Efigy Girls de la Fundación Naturgy és una experiència formativa innovadora que ha becat noies de 12 centres educatius d’alta complexitat d’Espanya amb l’objectiu d’afavorir l’interès por les disciplines STEM entre les noies i facilitar la igualtat d’oportunitats.