Diada del Patrimoni dels Minyons de Terrassa

Malgrat les obres entorn de la seu d’Ègara i concretament en el pont de Sant Pere, un any més els Minyons de Terrassa han celebrat la Diada del patrimoni. Una cita anual que la colla castellera ha volgut celebrar en aquest racó històric per tal d’unir dos dels valors patrimonials de la ciutat, com és l’històric i el dels castellers. Enguany, els malves han estat acompanyats pels Castellers de Sant Cugat i la Conlloga Muixerenga de Castelló.

Durant la jornada, les colles han ofert tres rondes. És aquí on els locals han descarregat el 3 de 8, el 4 de 8 i, finalment, el 2 de 7.

Pel que fa als Castellers de Sant Cugat, aquests van aixecar un 2 de 7, un 4 de 8 i un 5 de 7.

En canvi, la Conlloga Muixerenga de Castelló van oferir una morera, una sènia i una xopera neta.

En aquest aspecte, des dels Minyons reconeixen que cal acabar de consolidar castells de set i de vuit, tot i que ja preparen estructures de nou.

La Conlloga és una colla valenciana que, des de fa tres anys, manté bona relació amb els Minyons. En aquesta edició no s’han volgut perdre la diada castellera del patrimoni.

Aquesta jornada esdevé una oportunitat perquè les colles castelleres es reuneixin i realitzin actuacions amb els seus castells. Una manera de preservar i celebrar la tradició castellera i el patrimoni cultural de la ciutat.