Dídac Costa, el primer de l’Estat en fer dues voltes al món amb veler, en solitari i sense escales

97 dies, 6 hores, 27 minuts i 3 segons per recórrer 28.172,67 milles nàutiques (52.202 Km). És el temps que ha trigat Dídac Costa, bomber del parc de Terrassa, en completar la Vendée Globe 2020-2021, la volta al món amb veler en solitari, sense escales ni assistència.

La prova es disputa cada 4 anys i ell és l’únic a tot l’Estat espanyol que ho ha aconseguit dues vegades i amb el mateix vaixell, l’One Planet One Ocean. A més, ha rebaixat el temps respecte la passada edició de 2016-2017 en onze dies i tretze hores.

Assegura que el més dur no és la soledat sinó que durant gairebé 100 dies no pots desconnectar ni físicament ni psicològicament de la competició. Costa també explica que s’han de gestionar multitud de problemes i imprevistos.

Això sí, arribar a port després de navegar en solitari més de 3 mesos, del 8 de novembre al 14 de febrer, significa retrobar-se amb la gent, relaxar-se i poder menjar tranquil·lament i assegut. Es gaudeixen i es tornen a valorar aquestes petites coses, diu.

Costa té com a objectiu tornar a competir d’aquí 4 anys en aquesta mateixa regata i, entre mig, disputar altres proves més curtes, en funció del calendari i dels patrocinadors.

Fa més de 15 anys que Costa compagina la seva feina al Cos de Bombers de la Generalitat amb la seva passió: navegar.