Diferents actuacions fomenten les vocacions industrials entre el jovent al Vallès Occidental

La Mesa de la formació pel treball del Vallès Occidenta,l impulsada pel Consell Comarcal i els consells de la formació professional de Rubí, Terrassa, la Conca del Ripoll i Riera de Caldes, està desplegant diferents actuacions per fomentar les vocacions industrials entre el jovent vallesà en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. Aquestes primeres activitats formen part d’un seguit d’actuacions transversals de sensibilització, valorització i impuls del sector industrial del Pla d’Acció 2018-2019.

Un catàleg de vocacions industrials prioritàries ha seleccionat aquelles amb més demanda de llocs de treball, vacants formatives i previsió de mancances de professionals a mig-llarg termini. Actualment, s’han seleccionat 15 vocacions, s’han realitzat 6 tallers al gener a la seu d’EURECAT i hi ha participat una vintena de professionals. Als tallers s’ha abordat com fer arribar al jovent i a les persones el canvi de sector professional i la passió per les vocacions industrials.

D’altra banda, ja són cinc els centres de la comarca en els quals s’ha programat el taller “Gaudeix de la indústria, que no embruta!”. L’objectiu és presentar els valors socials de la indústria i una imatge positiva i actual, així com les noves tecnologies que es fan servir i els coneixements que es potencien. Durant el març i l’abril està prevista la realització del taller a 16 grups, majoritàriament de 4t d’ESO, amb un total de 400 alumnes.

A més, s’ha activitat una xarxa per col·laborar en totes les activitats de foment de les vocacions industrials. Especialment, per aquelles empreses interessades a aportar el seu coneixement i visió sobre la indústria en els tallers i les vistes de descoberta.