Diferents expressions artístiques per superar l’embat del Parkinson

L’Elvira Martínez és una biològa de 55 anys que fa gairebé una dècada que li van diagnosticar la malaltia de Parkinson. Tot i això la terrassenca ha projectat la progressiva rigidesa muscular que pateix en créixer en diferents expressions artístiques. La terrassenca escriu relats algun dels quals han estat reconeguts i publicats.

Actualment exposa a l’Ametlla de Mar, una mostra de pintura sobre fusta reciclada que més tard arribarà a Terrassa. I fins i tot, amb el seu marit, ha creat «Luna Creciente», un espectacle musical basat en els seus textos. Coincidint amb l’11 d’abril, Dia Mundial del Parkinson, l’Elvira fa una crida als afectats perquè visquin el present sense pensar en el futur.

En aquest repte de superació també hi ha participat el seu marit, acompanyant-la en tot moment i participant dels seus projectes. El Parkison és una malaltia neurodegerativa que a tot el món afecta uns 7 milions de persones. Una xifra que gairebé es doblarà en els pròxims vint anys, amb una major incidència en les persones grans.