Dijous expira el termini pel desallotjament dels horts de Can Bosch

Els usuaris dels horts de Can Bosch, a la carretera de Rubí, a tocar de Can Jofresa, tenen fins el pròxim dia 29 per abandonar les finques. Són uns 150 afectats una desena dels quals utilitza el terreny com habitatge. Diuen que des de Serveis Socials no els han donat una solució a l’habitatge ni cap tipus de compensació pels productes a punt de collir. L’Ajuntament diu que s’estudia cas per cas.

Des del Sindicat de Llogateres denuncien que el projecte d’urbanització de Can Bosch, aprovat en un dels últims plens de l’anterior mandat, no dona resposta a les necessitats ecològiques i habitacionals de la ciutat. Els usuaris que en la majoria de casos des de fa anys abonen un lloguer, reclamen una alternativa a la seva situació.

El Pla Parcial que impulsa l’Ajuntament canvia l’actual planejament de la zona per poder-hi fer uns 2.000 habitatges, també de protecció oficial. El projecte preveu desplaçar més de cent mil metres quadrats per a ús agrícola a l’altra banda de la riera. Mentrestant els afectats veuen com aquest dijous es compleix el termini pel desallotjament dels horts de Can Bosch.