Dilluns començarà una vaga de metges que demana més recursos a la sanitat pública

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat, entre el dilluns 26 i el divendres 30 de novembre una vaga als centres d’atenció primària. Es queixa de la falta de metges que hi ha a la sanitat pública des de l’esclat de la crisi, fet que comporta una augment de la càrrega assistencial dels facultatius i una disminució del seu poder adquisitiu. Tot això, denuncia el sindicat, es tradueix en una pitjor atenció al pacient, que és qui finalment acaba pagant la falta de recursos als centres públics.

Metges de Catalunya demana al Departament de Salut la reposició dels 920 professionals que es van perdre amb les retallades i que la ràtio de pacients per metge no superi els 1.300; que les visites per dia no siguin més de 28 i que hi hagi un mínim de 12 minuts per visita. A més, els convocants volen recuperar el poder adquisitiu perdut des del 2010, que xifren en un 30%, i un augment del pressupost sanitari assistencial bàsic.

Els serveis mínims per aquesta vaga estan fixats en un 25% de personal dilluns i dimarts, i un 33% dimecres, dijous i divendres. El servei d’urgències es mantindrà operatiu al 100%.

Els metges d’atenció primària de Terrassa, tant de Mútua com del Consorci Sanitari de Terrassa, també estan cridats a la vaga. Des de la direcció del CST es garanteixen els serveis mínims, l’assistència als centres d’atenció primària i les visites programades segueixen previstes. En cas d’anul•lació, es reprogamaran.