Dilluns es posa en marxa la caldera de biomassa del CST

El Consorci Sanitari de Terrassa posarà en funcionament dilluns la caldera de biomassa més gran de Catalunya en una instal•lació sanitària (podria donar servei a 735 habitatges). Subministrarà calefacció i aigua calenta sanitària a l’hospital, consumirà 2.500 tones d’estella anuals, evitarà l’emissió de més de 1.200 tones de CO2 a l’atmosfera i ha costat més de 919.600 euros.

Culmina així una idea que es va formular fa més de 5 anys i que s’emmarca en el projecte “Boscos del Vallès”, promogut pel Consell Comarcal, que busca valoritzar l’explotació de les finques forestals, prevenir incendis, apostar per les energies renovables i el respecte al medi ambient i, també, crear ocupació.

Vega també ha explicat que en uns 15 dies podria posar-se en funcionament un altre projecte sostenible, Terrassa Energia Intel•ligent, que il•luminarà la ciutat amb llums LED i reduirà la factura energètica en un 70%.

Aquest dijous al migdia, abans de la visita a l’equipament, s’ha signat el conveni de cessió de la instal•lació entre el Consell Comarcal i l’empresa concessionària UTE Boscos del Vallès (perquè la caldera està construïda en uns terrenys propietat del Consell, cedits a l’empresa durant 15 anys perquè n’assumeixi la gestió). També s’ha signat el contracte entre el CST i aquesta empresa.

La concessionària gestionarà també el nou Centre Logístic de Biomassa (l’Ajuntament de Terrassa ha cedit els terrenys al polígon de Els Bellots), el subministrament energètic d’aquesta caldera i la de UAB i la venda d’estella als ajuntaments i privats de la comarca. Tot el combustible provindrà de les finques del Vallès Occidental, aplicant així els conceptes d’economia circular i productes de km 0.