El Consorci Sanitari de Terrassa posarà en funcionament dilluns la caldera de biomassa més gran de Catalunya en una instal•lació sanitària (podria donar servei a 735 habitatges). Subministrarà calefacció i aigua calenta sanitària a l’hospital, consumirà 2.500 tones d’estella anuals, evitarà l’emissió de més de 1.200 tones de CO2 a l’atmosfera i ha costat més de 919.600 euros.
Culmina així una idea que es va formular fa més de 5 anys i que s’emmarca en el projecte “Boscos del Vallès”, promogut pel Consell Comarcal, que busca valoritzar l’explotació de les finques forestals, prevenir incendis, apostar per les energies renovables i el respecte al medi ambient i, també, crear ocupació.
Vega també ha explicat que en uns 15 dies podria posar-se en funcionament un altre projecte sostenible, Terrassa Energia Intel•ligent, que il•luminarà la ciutat amb llums LED i reduirà la factura energètica en un 70%.
Aquest dijous al migdia, abans de la visita a l’equipament, s’ha signat el conveni de cessió de la instal•lació entre el Consell Comarcal i l’empresa concessionària UTE Boscos del Vallès (perquè la caldera està construïda en uns terrenys propietat del Consell, cedits a l’empresa durant 15 anys perquè n’assumeixi la gestió). També s’ha signat el contracte entre el CST i aquesta empresa.
La concessionària gestionarà també el nou Centre Logístic de Biomassa (l’Ajuntament de Terrassa ha cedit els terrenys al polígon de Els Bellots), el subministrament energètic d’aquesta caldera i la de UAB i la venda d’estella als ajuntaments i privats de la comarca. Tot el combustible provindrà de les finques del Vallès Occidental, aplicant així els conceptes d’economia circular i productes de km 0.