Dilluns es reobrirà el trànsit a la Ronda de Ponent

Tres anys i quatre mesos després, la Ronda de Ponent es reobrirà totalment al trànsit. Serà dilluns quan els cotxes ja puguin circular en els dos sentits de la marxa, des del pont de l’avinguda Abat Marcet fins al carrer d’Orà, a La Maurina. També la línia 4 d’autobús tornarà al seu itinerari habitual.

Les restriccions van començar el desembre del 2014, quan es van detectar el deteriorament d’alguns trams de la via on els talussos de la riera havien cedit terreny.

La complicada situació econòmica, va fer que no fos fins el maig del 2017, dos anys i mig després, quan van començar les obres de reparació, que han garantit l’estabilitat dels marges de la Ronda de Ponent amb la Riera del Palau. Per fer-ho, s’ha implantat un nou sistema de contenció, s’han protegit els talussos amb una geomalla, plantar plantes arbustives que dónen estabilitat al terreny. A més, s’ha millorat l’accessibilitat dels vianants a les cruïlles, ampliant voreres i la parada de l’autobús.

Els treballs han obligat als conductors fer itineraris alternatius per anar cap al nord de la ciutat, havent de passar per Can Boada del Pi. Per tal que el barri pogués absorbir una quantitat de trànsit rodat al que no estava acostumat, també s’hi van fer millores en matèria de seguretat, accessibilitat i reordenació de la circulació per un import de 574.361 euros.

Des de Territori i Sostenibilitat, es considera que la recuperació de la Ronda Ponent, un dels eixos més importants de la ciutat ha permès “recosir” els barris de Can Boada Casc Antic i Can Boada del Pi, on també s’ha condicionat la passarel•la i el pont de Can Gonteres. La inversió final ha estat de 1.621.709 euros.