Dimarts arrenca la primera línia de bus sota demanda de Terrassa

Aquest pròxim dimarts dia 30 començarà a operar la nova línia urbana de bus L12 Flex. Serà una prova pilot de transport sota demanda: la línia unirà Can Palet de Vista Alegre amb el centre de la ciutat seguint uns horaris fixes que els usuaris podran ampliar demanant viatges concrets. La manera de fer-ho serà o bé utilitzant una aplicació per a mòbils gratuïta, Nemi, o bé trucant al telèfon gratuït 900696566. De dilluns a divendres, els horaris del servei fix seran de 6.40h a 9h i de 14.16h a 18.20h, mentre que els trajectes sota demanda es podran demanar de 9h a 13.30h i de 18.45h a 20h. També es podran reservar viatges els dissabtes al matí, entre les 9h i les 13.30h. Aquests canvis signifiquen un augment del 60% respecte el servei que oferia actualment la L12. La part de trajecte que unia el Centre i el barri de Can Gonteres mantindrà els horaris de sempre passant a denominar-se L13.

Amb l’objectiu de difondre el funcionament d’aquesta nova línia, l’Ajuntament està oferint sessions informatives en línia tant a les associacions de veïns dels barris afectats com als actuals usuaris de la L12. A més, durant els primers dies de prova pilot hi haurà una persona a bord del vehicle per proporcionar informació i resoldre dubtes als passatgers.

Aquesta prova pilot forma part del projecte europeu Galileu i tindrà una durada de tres mesos. L’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà és l’entitat que s’encarregarà de configurar el servei de transport a demanda, com ja fa a 14 municipis catalans més. La intenció del sistema mixt entre horaris fixes i sota demanda busca millorar l’eficiència del servei de bus, oferint només aquells trajectes realment necessaris. Les tarifes seran les mateixes que a la resta de línies de TMESA.