Dimecres arrenca el 10è Festival TNT amb més funcions que mai

Aquest dimecres arrenca la desena edició del festival de creació contemporània Terrassa Noves Tendències. Fins diumenge, la ciutat obrirà les portes a la creativitat, la innovació i les noves creacions escèniques. Aquesta vegada, el certamen dura més dies i compta amb més funcions. S’ha doblat el nombre de butaques amb 71 representacions. Tres companyies que hi actuen ultimaven al setmana passada els assajos a sala El Graner de Barcelona.

La inauguració oficial del TNT anirà a càrrec de la Fura dels Baus i el seu espectacle Dreams, una coreografia aèria que es farà a la plaça Nova mitjançant l’acció d’una xarxa que simbolitza la cohesió i el treball en equip entre persones amb discapacitat. Una quarantena de persones de Prodis (entre usuaris, monitors i educadors) seran els protagonistes. Els assajos amb la companyia van començar al juliol.

La programació d’aquest desè TNT la formaran 37 espectacles a 23 espais de la ciutat: 3 d’àmbit internacional, 13 són coproduccions, 15 estrenes a Catalunya i 3 a Espanya; de la mà de 36 companyies, de les quals 5 són de Terrassa. El festival aposta per artistes emergents, també pels que comencen una trajectòria en solitari i per noms consolidats. En el conjunt, destaca la participació terrassenca: des de Kiku Mistu fins al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia.

Per als més petits, el TNT Kids arriba a la segona edició ampliant horaris: des de les 12 del migdia fins a les 9 del vespre a la plaça del Vapor Ventalló.