Disminueix considerablement l‘hospitalització per Covid-19

Ens trobem en un dels moments més baixos d’incidència de la Covid-19 des de l’inici de la pandèmia ara fa gairebé  dos anys i mig. 

Amb dades  d’aquest diumenge, l’últim dia de recompte, hi havia 758 pacients ingressats en el conjunt de Catalunya. Una baixada molt important si tenim en compte que fa quatre setmanes eren més de 1.800 les persones hospitalitzades. 

Pel que fa als ingressat a l’UCI s’ha passat dels 45 de fa un mes als 26 d’aquest diumenge. Es pot afirmar, així,  que l’hospitalització ha disminuït considerablement

Aquestes dades positives reforcen la idea que la variant òmicron ésent, menys greu que la delta. Així ho han confirmat un equip  de científics catalans acaba de publicar un article comparatiu de la gravetat d’aquestes  variants.

L’estudi demostra que l’ òmicron, de mitjana, presenta  un 54% menys de risc d’ingrés hospitalari. Aquest percentatge baixa encara més si l’hospitalització és a les UCI, arriba al 75% de mitjana.

El resultats de la investigació també demostren  que segons al grup d’edat Es redueix l’hospitalització,  en un percentatge que va   del 40  al 70%.  Si el pacient es troba a l’UCI aquest percentatge pot arribar del 70  fins al 90%. L’estudi conclou doncs, que la reducció del risc no és igual per a tothom.