Dispositiu de seguretat viària per millorar la mobilitat en el primer dia de curs

Després de les vacances d’estiu, arriba el moment de tornar a l’escola. Prop de 32.000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària iniciaran aquest dimecres un nou curs a Terrassa. Un any més, l’Ajuntament posarà en marxa un dispositiu especial per facilitar la mobilitat i garantir la seguretat de l’alumnat en els seus desplaçaments, així com en l’entrada i la sortida dels centres escolars. Un desplegament realitzat per un centenar d’efectius de la Policia Municipal i que disposarà de protecció directa en 51 centres educatius; a més de protecció indirecta en 8 escoles i fins a 18 punts fixos de regulació del trànsit.

I és que l’inici del curs escolar suposa el primer examen de l’any per a la rutina de moltes famílies, així com per la mobilitat de la ciutat. És per això que el dispositiu policial estableix punts de regulació amb agents municipals a les cruïlles, per agilitzar el trànsit i reforçar la senyalització existent en cada cas. Com a novetat més destacable, aquest any l’Escola El Cim valorarà una nova iniciativa per millorar la seguretat viària. En aquest cas, es tallarà totalment el trànsit al carrer Frederic Soler, en el tram comprès entre Pare Llaurador i Martín Díez.

L’Ajuntament també posa novament en marxa una campanya per informar dels consells de mobilitat a la ciutadania. Amb el títol “A l’escola, a peu, en bici, en bus i en metro”, la campanya es basa en assolir uns desplaçaments més segurs i saludables. De cara al foment del transport públic, l’Ajuntament recorda l’existència de la targeta T-16, la qual permet als menors de 16 anys realitzar un nombre il•limitat de viatges en transport públic, dins la mateixa zona tarifària on resideixi l’infant.

Pel que fa al transport escolar, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha informat que enguany el servei donarà cobertura a uns 1.500 alumnes de 27 centres educatius distribuïts per tota la comarca.

D’altra banda, l’Ajuntament ha destinat aquest any un total de 980.000 euros al manteniment dels centres d’ensenyament de titularitat pública. Les obres de major envergadura s’han fet coincidit amb les vacances estivals, amb actuacions a les escoles La Llar, Sant Llorenç del Munt i Ramon y Cajal, l’Escola Bressol Espígol i el centre d’Educació Especial El Pi.

Tot a punt doncs perquè comenci un nou curs a les escoles de Terrassa. Aquest dimecres serà el torn de la franja d’edat més jove i a partir de divendres s’hi incorporaran els alumnes de Batxillerat i de Cicles Formatius.