Dissabte, últim dia per descarregar-se la notificació electrònica del nou valor cadastral

El proper dissabte, 30 de setembre, finalitza el termini perquè les persones propietàries d’immobles descarreguin la notificació del seu nou valor cadastral. L’Ajuntament de Terrassa recomana a la ciutadania que descarregui la notificació per disposar com abans millor de tota la informació sobre com afecta a cada immoble la revisió i recorda que les persones que ho necessitin tenen a la seva disposició una Oficina d’Informació i Atenció Cadastral, creada expressament amb motiu de la revisió cadastral i que romandrà oberta fins al 29 de desembre.

En aquesta Oficina, ubicada al carrer del Pantà, 20, s’atenen totes les consultes ciutadanes i es recolliran els recursos o reclamacions, en cas que alguna persona detecti una errada o omissió en la notificació rebuda. Per a ser atès en aquesta oficina cal demanar cita al 010.

Durant aquest mes de setembre, la Direcció General del Cadastre ha enviat a les persones propietàries d’immobles una carta amb una clau per accedir a l’Oficina Virtual del Cadastre i descarregar-se la notificació electrònica del nou valor cadastral. La descàrrega del document és senzilla: només cal accedir a www.sedecatastro.gob.es des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil connectat a Internet, entrar al menú “Mi Catastro”, apartat “mis notificaciones” i allà ja es pot accedir a la notificació electrònica utilitzant la clau d’accés facilitada dins la carta que ha enviat la Direcció General del Cadastre. Les persones que ho desitgin també podran descarregar-se la notificació a qualsevol dels Centres Cívics i al Casal de Can Parellada, dins el seu horari habitual, o bé a l’Oficina d’Informació i Atenció Cadastral. En aquest cas l’últim dia en què es pot fer serà divendres, perquè el dissabte aquests equipaments tanquen.

Els valors cadastrals serveixen de base per calcular l’IBI i altres tributs. Per tal de reduir l’impacte de la revisió cadastral en els casos d’augment de l’IBI, aquest augment s’aplicarà progressivament. De cara al 2018, l’Ajuntament ha congelat el tipus impositiu general i ha aprovat que el rebut no superi el 5%. Tota la informació sobre la revisió cadastral així com les instruccions detallades de com fer la descàrrega de la notificació electrònica està disponible al web
terrassa.cat/revisio-cadastral.