Distinció al Cinema Catalunya com una de les 13 sales catalanes amb més de 100 anys d’història

Coincidint amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, l’Acadèmia del Cinema Català retrà aquest dimarts un petit homenatge a totes les sales centenàries que actualment hi ha a Catalunya.  Un d’aquests reconeixements recaurà en l’històric Cinema Catalunya, de Terrassa, fundat el 1916.

L’acte es celebrarà en un dels equipaments distingits, com és la Sala Mozart de Calella, on la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, entregarà una placa commemorativa a cadascun dels 13 cinemes catalans amb més de 100 anys d’història. En aquest sentit, l’Acadèmia del Cinema Català ha realitzat una exhaustiva recerca per indexar totes les sales centenàries que segueixen en actiu i ha elaborat un catàleg en suport digital. Aquest reconeixement de la tasca feta per les sales centenàries d’arreu de Catalunya se suma a les accions dutes a terme en els darrers anys en la línia de la recuperació patrimonial.

Entre aquests emblemàtics equipaments culturals també hi trobem el Centre Parroquial d’Argentona; el Cinema Bosque, de Barcelona; el Casal de Camprodon; La Calàndria, d’El Masnou; el Teatre Mundial, de La Bisbal: el Foment Mataroní; el Cinema Catalunya, en aquest cas de Ribes de Freser; el Teatre Cinema Comtal, de Ripoll; el Casino Prado i El Retiro, de Sitges, i els Cinemes Imperial, de Sabadell.