Diversos controls asseguren el compliment del confinament municipal al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Aquest cap de setmana el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ha reforçat els seus accessos amb una sèrie de controls de vehicles. L’objectiu: que ningú hi entrés saltant-se el confinament municipal sense justificació com s’ha vingut detectant les últimes dues setmanes. Això havia passat especialment el cap de setmana anterior al Parc Natural del Montseny, d’aquí que la Diputació de Barcelona decidís posar en marxa als seus parcs un protocol d’actuació conjunta amb els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals. Encara que la situació a Sant Llorenç del Munt estava més controlada que al Montseny, sí que en les darreres setmanes guardes i informadors havien detectat molts visitants fora del terme municipal que els pertocava, encara que sovint fos per desconeixement.

Un dispositiu informatiu dels Mossos situat de bon matí a la carretera de Matadepera ha exercit com a primer filtre, obligant a girar cua aquells vehicles que es desplaçaven sense justificació. Abans de l’actual confinament perimetral per municipis, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i treballadors del Parc ja havien col·laborat recentment amb controls per garantir un correcte aforament, davant l’allau de visitants d’alguns caps de setmana de tardor. Els informadors del parc agraïen aquest suport.

En total el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac comprèn més de 13.000 hectàrees que apleguen dotze municipis de tres comarques: el Vallès Occidental, el Bages i el Moianès.