Diversos ferits en la concentració antifeixista d’aquest dijous

La concentració antifeixista d’aquest dijous a Terrassa s’ha saldat amb diversos ferits a causa dels forts aldarulls i les càrregues policials. L’acció l’havia convocat la Plataforma Antifeixista de Terrassa en oposició a l’acte amb què Vox ha volgut commemorar els 40 anys de la Constitució a la plaça del 1r de Maig.

Al voltant de set-cents manifestants s’han congregat a la Rambla Francesc Macià, molt a prop de la plaça, per expressar el seu rebuig al partit d’ultradreta. Ja des de primera hora de la tarda en aquest punt de Sant Pere Nord s’hi havien mobilitzat diverses dotacions dels Mossos per evitar l’enfrontament entre les dues concentracions. Malgrat que en un inici la protesta semblava pacífica, finalment s’han iniciat forts aldarulls, amb contenidors cremats, llançaments d’objectes, pedres i vidres trencats i els agents han carregat contra els manifestants.

Amb un balanç d’una vintena de ferits, entre els quals també hi ha algun agent, des de la CUP s’ha confirmat que la seva diputada al Parlament i exregidora municipal, Maria Sirvent, va rebre l’impacte d’una bala de foam a la mà.