Doblet Dels Castellers Actuaió A La Fira Modernista I A L’agermanament Amb La Muixeranga A Xaló D4 Sense Mans Xaló

Doblet dels Castellers aquest cap de setmana a la Fira Modernista i a Xaló

Els Castellers de Terrassa han viscut un cap de setmana intens. Divendres, fidels a l’esperit de recrear la Terrassa del 1900, han dut a terme la tradicional exhibició de castells modernista. Dissabte i diumenge els blau turquesa han estat a la localitat de Xaló d’Alacant exportant el fet casteller i creant vincles amb la Muixeranga.

Aquest divendres els Castellers han participat en la seva cita anual amb la Fira Modernista. Així han col·laborat amb l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell i han ofert a la plaça del Progrés una exhibició de castells tal com es feien a finals del segle XIX i principis del segle XX.

A  dos quarts de vuit del vespre, els músics de la colla han fet un tastet musical que ha servit per a anunciar l’exhibició posterior. Tot seguit, vestits d’època i sense lluir per una vegada la vistosa camisa blau turquesa, els del carrer Pasteur han aixecat construccions tal com es feien antigament. De l’actuació han destacat el pilar sense mans, el pilar a la veracreu i, també, el cinc a l’antiga. Després, un cop realitzada l’exhibició els d’Edu Portella han aprofitar per a dur a terme un assaig a la mateixa plaça del Progrés.

Els Castellers de Terrassa visiten Xaló

L’endemà la colla blau turquesa ha dut els seus castells a la localitat de Xaló. En el marc del festival cultural i gastronòmic Xalònia han estat  convidats per la colla de la Muixeranga de Segària. La participació ha començat amb una cercavila per la localitat alacantina. Amb la canalla com a protagonista les dues colles han mostrat diverses construccions realitzades pels components de menys edat d’ambdues colles.

Després, ha començat l’actuació amb cert retard per problemes amb l’ambulància. Així, l’actuació del Xalònia ha servit per a la colla muixeranguera per a fer el millor registre en el seu any i mig de recorregut. Ha esdevingut colla de 4 altures per partida doble descarregant entre altres estructures la Roscana, la Senieta de sis braços dobles i la Desplegada de quatre.

Per la seva banda, els Castellers de Terrassa han descarregat un pilar de quatre, un pilar de quatre aixecat per sota, un pilar de quatre sense mans, un quatre de sis, un tres de sis, un dos de sis i, també un pilar de cinc.

La propera cita dels Castellers serà dissabte vinent a la Diada del Local de la colla. Compartiran plaça, doncs, amb els Capgrossos de Mataró i els Xiquets del Serrallo.

[Foto: Castellers de Terrassa ]