Dolors Marín presenta el seu llibre “Espiritistes i lliurepensadores”

“Espiritistes i lliurepensadores” és el títol del darrer llibre de Dolors Marín que s’ha presentat aquest dimecres als Amics de les Arts i les Joventus Musicals de Terrassa.

El llibre de Dolors Marín no és tan sols un llibre sobre l’espiritisme o sobre la maçoneria, el republicanisme radical, la teosofia o l’anarquisme.

És sobretot un llibre dedicat a salvaguardar la memòria d’unes dones que van lluitar contra el sistema cultural, polític i econòmic de la seva època; d’unes dones, pioneres en la desobediència civil, que van llegir i estudiar i que, en conseqüència, van actuar per difondre i portar a la pràctica les seves propostes a favor dels drets de les persones i d’un sistema social just.

També el d’unes dones que van crear entitats femenines i que van editar els primers llibres i publicacions que poden considerar feministes a la península com ara Matilde Fernández, Amalia Domingo Soler, Isabel Vilà, Teresa Claramunt, Maria Marín o Emília Vilalta, entre d’altres.

L’autora de “Espiritistes i lliurepensadores”, la terrassenca Dolors Marín és doctora en Història Contemporània. És a més experta en la història dels moviments socials europeus contemporanis, ha treballat sobre la formació de la cultura llibertària a Catalunya, els grups d’afinitat i la resistència armada al franquisme.