Dones poetes acostaran l’Elixir a les persones amb discapacitat funcional i sensorial

Torna el festival Elixir de poesia en una cinquena edició que confirma la seva consolidació. Aquest cop amb l’objectiu afegit d’acostar la poesia a les persones amb diversitat funcional i sensorial. Els espectacles incorporen el llenguatge de signes, la subtitulació i l’audiodescripció per a persones sordes. I també, com en les edicions anteriors, vol arribar al públic de totes generacions que habitualment viu aliè al món poètic.

I encara una altra particularitat d’aquest any: totes les participants seran dones, una coincidència intencionada però que no vol convertir el festival en cap reivindicació feminista.

L’equip de l’Elixir el formen 6 persones, coordinats per l’actriu Rosa Boladeras, que va idear el festival fa cinc anys. Una vintena de voluntaris col·laboren en els bon funcionament dels espectacles.

L’Elixir comença dilluns amb una acció poètica de la dissenyadora Lydia Cazorla amb fotomurals en diversos racons de la ciutat. L’endemà de 6 a 8 de la tarda, sis poetesses aniran recitant poemes dalt del tren, entre les estacions de Nacions Unides i Les Fonts. Dimecres a la masia i al jardí de Can Robert, en ple Parc Natural, una experiència sensorial en grups de deu persones.

Dijous, alumnes de la Tecnos cantaran poesia amb Miqui Giménez. I divendres, a l’espectacle ‘La Ratzia’, les poetesses de l’Elixir guiaran el públic per una ruta secreta amb inici al Teatre Prinicpal. L’Elixir 2017 es tancarà dissabte amb una acció poètica amb música i art efímer a la plaça de l’assemblea de Catalunya.

Les actuacions de dimecres i divendres són les úniques que requereixen entrada, que es pot comprar al web elixir.cat.