Dos detinguts per robar targetes de crèdit a persones grans i estafar-les a Terrassa i el Vendrell

Els Mossos d’Esquadra de Terrassa van detenir, el 31 de maig a la localitat de Vilafortuny (Tarragona), un home i una dona de 30 i 29 anys respectivament, ambdós de nacionalitat romanesa i domicili desconegut, pels delictes de pertinença a grup criminal, estafes bancàries i furts.

La parella formava part d’un grup criminal especialitzat a fer estafes usant targetes de crèdit prèviament sostretes i que tenien una gran mobilitat arreu del territori espanyol. Aquestes detencions s’engloben en una rigorosa i exhaustiva investigació, iniciada mesos enrere i que el mes d’abril va permetre la identificació de tres dels integrants d’aquest grup criminal i resoldre tres fets a Terrassa i un al Vendrell. Els investigadors no descarten relacionar els detinguts amb més casos.

En una primera fase, els agents van comprovar que s’haurien produït cinc delictes d’estafa bancària amb targetes de crèdit que havien estat sostretes prèviament. A banda, van detectar que el modus operandi sempre es repetia: els detinguts es movien per supermercats i centres comercials on observaven les possibles víctimes mentre feien cua per pagar a les caixes, majoritàriament persones grans. Quan els clients introduïen el PIN per pagar, els detinguts memoritzaven el número i posteriorment, seguien a la persona i li sostreien la targeta. Després la utilitzaven per treure diners en caixers automàtics, fer compres d’imports elevats o, fins i tot, per demanar préstecs bancaris.

El grup actuava per tot el territori espanyol i els seus membres treballaven com una organització o grup criminal. Els seus membres no tenen domicili conegut, la qual cosa els permet una àmplia mobilitat per tot el territori nacional desplaçant-se principalment amb vehicles de lloguer.

Arran de la investigació els agents van poder constatar que aquest grup s’havia desplaçat al sud de Catalunya i estava realitzant la seva activitat delictiva pels voltants de la localitat de Cambrils. Els investigadors es van desplaçar a la zona i juntament amb agents de la Unitat d’Investigació de Reus, van detenir aquestes dues persones en un hotel de la localitat de Vilafortuny (Tarragona), on estaven allotjats. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

El dia 1 de juny els dos detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Reus que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.