Dos membres del Centre Excursionista de Terrassa publiquen una guia de fruits silvestres comestibles

Gerds, mores i nabius són fruits ben gustosos que sorgeixen espontàniament al medi natural. L’Àngel M. Hernández Cardona i en Joaquim Pérez Raventós n’han compilat gairebé una trentena en una petita guia titulada «Fruits silvestres comestibles». Els autors són membres de la Secció de Ciències Naturals del Centre Excursionista de Terrassa i ja havien publicat estudis sobre plantes del Vallès i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Amb aquest nou llibre, publicat ara fa un mes per Farell Editors i que segueix un format de fitxes molt visual, pretenen que tots els amants de la natura siguin capaços de reconèixer els fruits silvestres comestibles que es puguin trobar d’excursió per Catalunya. La guia també explica els usos alimentaris de cada fruit, els valors nutricionals i els beneficis per a la salut.

Després d’un any de feina, «Fruits silvestres comestibles» s’ha presentat aquest dimarts a la tarda a la Llibreria Cinta del carrer de la Palla. Hi han assistit vora una trentena de persones que han pogut escoltar curiositats i anècdotes botàniques de boca dels mateixos autors.