Dos nous platós i el Film Lab refermen el lideratge de Terrassa en la producció audiovisual

El Govern central i la Generalitat signen un conveni per al finançament del projecte Catalunya Media City, un hub per a la formació i producció de la indústria audiovisual amb epicentre a les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs i amb importants ramificacions a Terrassa.

L’acord preveu el traspàs de 60 milions d’euros, dels quals 7,2 seran per a la construcció de dos platós de grans dimensions al Parc Audiovisual. La previsió per aquest any és començar-los a construir en uns terrenys de 6.000 metres quadrats a tocar de l’antic Hospital del Tòrax. Seran dos platós de 2.300 i 1.500 metres quadrats, els més grans de Catalunya i que complementaran els quatre platós de diferents dimensions que ja hi ha al Parc.

D’aquesta manera, Terrassa consolida la línia estratègica de projecció de la ciutat des del sector audiovisual amb unes infraestructures completes que donen el millor servei al desenvolupament econòmic de tot el sector.

D’altra banda, el Terrassa Film Lab, a l’entorn del Parc, ja disposa d’unes noves instal·lacions amb la tecnologia més avançada per treballar la realitat virtual. Un plató especial que ha costat 250.000 euros dirigit sobretot a la formació, la captació de talent i la creació de llocs de treball. Amb anglès Unreal Engine procedent del món dels videojocs per a la televisió i la producció audiovisual més innovadora. Un enginy per generar qualsevol entorn imaginable amb tocs d’Intel·ligència Artificial que redueix i agilitza la postproducció dels projectes. Com a exemple, el darrer film de Batman o la popular sèrie The Mandalorian estan fetes amb platós com aquest que estrena el Parc Audiovisual. L’equipament va dirigit sobretot a la formació però també a emprenedors que vulguin fer proves pilot dels seus projectes.

El Catalunya Media City és una aposta de país que fa la Generalitat per al sector audiovisual. A l’entorn de les Tres Xemeneies de Sant Adrià es crearà un hub de l’audiovisual i el videojoc per atraure i retenir talent i crear riquesa però també per refermar la producció catalana a nivell internacional.

En aquest projecte el PAC terrassenc, un espai públic participat al 80% per l’Ajuntament i el 20% per la Generalitat, és el referent per a la producció audiovisual. L’objectiu és mantenir el posicionament de Terrassa en el sector i augmentar els rodatges de produccions que necessitin de grans platós, únics en tot el territori. I que les empreses trobin a la ciutat tots aquells serveis que envolten una producció com ja facilita la Terrassa Film Office. La Generalitat preveu culminar el projecte cap el 2030 amb una inversió total d’uns 450 milions.

Visita Instal·lacions Trs Film Lab Al Parc Audiovisual 7