Dos projectes del Consell Comarcal del Vallès Occidental seleccionats pel Banc de Bones Pràctiques dels governs locals

Dos projectes del Consell Comarcal seleccionats pel Banc de Bones Pràctiques dels governs locals

La Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya han reconegut dos projectes del Consell Comarcal del Vallès Occidental com a pràctiques útils o de referència per la resta d’ajuntaments i consells comarcals.

Concretament, es tracta de Comunitat Vallès PAE. La Xarxa de cooperació publicoprivada dels polígons d’activitat econòmica del Vallès Occidental escollit com a bona pràctica. I també de Jove digues la teva sobre benestar emocional! Estudi sobre la salut mental d’adolescents, seleccionat dins la categoria de Pràctica significativa.

Els projectes reconeguts són d’àmbits molt diferents, i també són representatius del ventall d’activitat del Consell.

D’una banda, Comunitat Vallès PAE és un espai de treball i col·laboració estable entre les associacions i entitats de gestió dels PAE, el món local i els agents socials. Vol impulsar la cooperació empresarial, la transició energètica i la modernització dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) del Vallès Occidental.

D’altra banda, Jove digues la teva sobre benestar emocional! és una eina de participació ciutadana creada amb l’objectiu d’establir prioritats en les actuacions per la millora del benestar emocional juvenil i la prevenció de conductes de risc. L’enquesta es va centrar en la salut mental adolescent en el context actual, destacant la necessitat de fer visible i prioritzar aquesta qüestió.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals vol promoure i compartir les millores en els governs locals. I ho fa a través de la difusió d’experiències i iniciatives innovadores de la gestió municipal. Està impulsat per la Fundació Carles Pi i Sunyer, la Federació de Municipis de Catalunya i  els municipis catalans de més de 5.000 habitants.

[Font imatge:  Consell Comarcal del Vallès Occidental  ]