Dotze centres educatius de Terrassa participen en una nova edició del Campus Ítaca

Aquest dimecres es posa en marxa la vintena edició del Campus Ítaca per a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria. Enguany participaran d’aquest projecte un total de 65 alumnes de Terrassa de dotze instituts públics. Són l’Institut Escola Pere Viver, Institut Ègara, Institut Can Roca, Institut Blanxart, Institut Cavall Bernat, Institut Montserrat Roig, Institut Terrassa, Institut Can Jofresa, Institut Feixes, Institut Torre del Palau, Institut Les Aimerigues i Institut Escola Sala i Badrinas.

El Campus Ítaca, organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària. Està adreçat a estudiants que han finalitzat els estudis de 3r d’ESO. El campus té l’objectiu de motivar i incentivar l’alumnat perquè doni continuïtat a la seva formació un cop finalitzada l’etapa d’ensenyament obligatori.

Durant la seva estada al campus, l’alumnat realitza activitats educatives. Estan dirigides per més d’un centenar de professionals i col·laboradors i col·laboradores vinculats a 25 departaments, instituts i centres de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’Ajuntament de Terrassa s’ha sumat de nou a aquest projecte, en el qual participa des de l’any 2004. El Campus Ítaca 2024 es distribuirà en dos torns. El primer del 26 de juny i fins al 4 de juliol. El segon serà del 8 al 16 de juliol.

El Campus Ítaca és un projecte socioeducatiu organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la Fundació Autònoma Solidària. També compta amb el suport econòmic del Banc de Santander, la Universitat Autònoma de Barcelona, així com de consells comarcals i ajuntaments del territori.

Nova edició del Campus Tecnològic d’Estiu
Ahir dimarts també es va posar en marxa la tercera edició del Campus Tecnològic d’Estiu. Una iniciativa organitzada pels serveis d’Educació i d’Universitats i Transferència de Coneixement de l’Ajuntament de Terrassa adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) de centres de secundària de la nostra ciutat en el marc del programa +Estiu amb finançament del Programa de Millora d’Oportunitats Educatives.

El campus es durà a terme entre la darrera setmana de juny i les dues primeres de juliol amb la col·laboració de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT-UPC), el Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia (CITM-UPC) i l’Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya (ESCAC-UB). Hi participaran un total de 72 nois i noies (24 alumnes a cada curs) de diversos centres educatius participants al Pla Educatiu d’Entorn. Durant la seva estada al campus, les i els joves estudiants tindran l’oportunitat de participar en tallers que van des de les Tècniques d’animació audiovisuals (CITM) a la Fabricació digital (ESEIAAT) o la realització d’un curtmetratge (ESCAC).