Dramatúrgia contemporània per a tots els gustos, la programació del CAET d’aquesta tardor

14 espectacles conformen la programació del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), prevista pels mesos de setembre a desembre. La creació contemporània i la varietat de propostes marquen el fil conductor d’aquesta recta final del 2019 amb una idea clara: fer el teatre accessible a tothom.

Entre les 9 obres per a un públic adult, les 3 primeres estan incloses al TNT. 2 d’elles internacionals (“Germinal”, que inaugura l’onzena edició del Festival, serà el 26 de setembre al Teatre Alegria, i “Par les temps qui courent…”, una proposta gratuïta i al Vapor Gran, el dia 28). La tercera, “Gentry”, és de la companyia catalana Mos Maiorum i parla de la gentrificació (el procés pel qual els habitants originals d’un barri acaben sent expulsats per l’especulació immobiliària). Es podrà veure el 28 de setembre, al Principal.

També destaca, “Abans que es faci fosc”, un monòleg d’una astrònoma que explica a la seva filla els misteris dels cosmos abans que es quedi cega, dirigit pel terrassenc Pep Pla (fins ara director del CAET i encara autor d’aquesta programació).

Com a comèdia de la temporada, “La Tendresa”, amb influències de les obres de Shakespeare (el 17 de novembre al Principal) i com a drama, destaca “La reina de la bellesa de Leenane”, dirigida per Julio Manrique i interpretada entre d’altres, per la terrassenca, Marissa Josa.

El 23 de novembre arriba “A.K.A. (Also Known As)”, un monòleg vital sobre la identitat protagonitzat per Alberto Salazar i dirigit per Montse Rodríguez, que ha guanyat 4 premis butaca i dos Max. I, finalment, “Veus que no veus”, un duo de pallasses feminista protagonitzat per Pepa Plana i Noël Olivé.

La programació familiar s’inicia amb una festa el 22 de setembre a les 11 del matí davant del Teatre Principal i seguidament la primera proposta “Adéu a Peter Pan” de Festuc Teatre. Les altres 5 opcions són: “El vestit POP de l’emperador”, de La Roda Produccions, “Cösmic” de Teatre Mòbil, “La princesa en texans” (la penúltima obra, el 3 de novembre) i abaixa el teló “Txema, the postman” un espectacle de màgia teatralitzada, visual i creativa.