Els drets dels treballadors en l’era postpandèmia centren la concentració de l’1 de maig a Terrassa

Terrassa ha commemorat aquest dissabte el Primer de Maig, Dia internacional del Treballador, amb una concentració estàtica a la plaça Lluís Companys. Més de mig miler de persones s’hi han aplegat, convocats pel sindicat Comissions Obreres.

La pluja no ha deslluït un acte que ha comptat, a més d’amb el sindicat, amb representants de diversos partits polítics d’esquerres de la ciutat, així com d’actors socials com el Moviment per les Pensions Dignes.

La concentració, amb el lema «El país està en deute amb la gent treballadora», ha volgut reclamar, a més d’altres millores laborals i socials, tres punts clau: la derogació de la reforma laboral, la de la reforma de les pensions del 2013 i la pujada del Salari Mínim Interprofessional.

Aquesta concentració ha estat l’acte central d’una setmana reivindicativa, que ha inclòs la projecció d’un documental sobre les vagues de la construcció dels anys 70 i la commemoració del 50è aniversari de la vaga de l’AEG, que s’havia ajornat l’any passat per culpa de la pandèmia.

La concentració ha aplegat diversos centenars de persones