Dues de cada tres multes durant la pandèmia han estat per no portar mascareta o per no dur-la bé

La Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra han tramitat a Terrassa més de 7.000 multes per incompliment de les mesures sanitàries. Des de l’inici de la pandèmia i fins el passat mes de febrer, només la policia local hauria interposat un total de 6.503 denúncies, de les quals 4.022 estarien tipificades. D’aquestes, dues de cada tres són per no portar la mascareta o per dur-la mal posada, sense cobrir boca i nas. Concretament han estat 2.711 les multes que s’han registrat per aquest motiu, un 67% del total.

La segona causa amb més denúncies és l’incompliment del toc de queda, amb un total de 505 multes. D’altra banda, hi ha hagut fins a 276 sancions per saltar-se en algun moment el confinament perimetral que restringeix la mobilitat geogràfica. En l’apartat d’espais i reunions socials, s’han interposat 200 denúncies per no respectar la distància de seguretat interpersonal, mentre que en 86 ocasions la policia local ha multat a grups que sobrepassaven el límit de 6 persones, com a màxim.

També en l’àmbit econòmic, alguns comerços han estat multats per incomplir alguna de les mesures sanitàries. Els agents han obert fins a 117 expedients a tots aquells negocis que no respectaven els horaris d’obertura imposats. En aquesta línia, s’han detectat 53 situacions en què els establiments han superat l’aforament permès. A Terrassa també hi ha hagut unes 40 denúncies per consumir begudes alcohòliques a la via pública, mentre que un total de 34 sancions responen a altres motius no especificats.

La normativa contempla tres tipus d’infraccions: lleus, greus o molt greus. En el primer grup s’hi troba, per exemple, l’ús inadequat de la mascareta, amb una sanció econòmica de 100 euros. D’altra banda les vulneracions greus són sancionades amb multes d’entre 3.000 i 60.000 euros, mentre que les infraccions molt greus poden suposar sancions econòmiques que van dels 60.000 i als 600.000 euros.