Dues mil proves i 27 positius en el cribratge de dissabte a Parc Vallès

Un total de 2.057 persones es van fer una prova PCR a l’aparcament soterrani de Parc Vallès de Terrassa  aquest passat dissabte, 19 de desembre, entre les 9 i les 18 hores.

Va ser un cribratge organitzat pel departament de Salut, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, el Banc de Sang i Teixits, la Creu Roja i el Parc Vallès de Terrassa, per frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

Totes les persones que hi van participar, asimptomàtiques i majors de 12 anys, van rebre el resultat de la seva prova en menys de 48 hores. De les 2.057 PCR realitzades pels professionals del Banc de Sang i Teixits, 27 van resultar positives.

L’objectiu dels cribratges que s’han fet els darrers dies arreu del territori és aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cati Serra, directora del sector sanitari Vallès Occidental Oest, manifestava que “Si en aquesta prova sortim positius, ja sabem que ens toca aïllar-nos i seguir les indicacions que ens donin els professionals sanitaris . Però si som negatius, no podem relaxar les mesures, pot ser que estiguem incubant el virus i en uns dies pugui positivitzar. No es pot abaixar la guàrdia en cap moment”. Serra va insistir en la importància de la prevenció i la contenció en un context preocupant d’increment de casos i ingressos per COVID-19 als hospitals.

De la seva banda, Rosa Sala, cap del Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, va subratllar que estem en un moment de “fatiga pandèmica”: “La gent s’està relaxant amb les mesures i això ens fa molta por. Cal sensibilitzar a la població. Amb cribratges com aquest detectem a les persones transmissores del coronavirus i ajudem a tallar les cadenes de contagi”.

 

Notícia relacionada: