Ecoembes i FGC implanten màquines que recompensen per reciclar a les estacions

Per primera vegada, es podran reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes a les estacions de tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i obtenir recompenses en fer-ho. FGC i Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos, han instal·lat màquines de reciclatge en 10 estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona. La iniciativa s’han presentat avui a l’Espai Provença.

Aquestes màquines de reciclar formen part de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa desenvolupat per Ecoembes i pel qual, a més de cuidar el medi ambient, la ciutadania participarà en sortejos per aconseguir bitllets de tren o patinets elèctrics, així com contribuir a ajudar al Banc d’Aliments de Catalunya, entre d’altres. Aquest sistema ja funciona als contenidors grocs de 16 municipis catalans.

Des d’aquest divendres ja hi haurà màquines de reciclatge instal·lades a les estacions de Provença, Martorell Central, Pl. Espanya, Sarrià, L’Hospitalet Av. Carrilet, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, La Creu Alta, Can Feu | Gràcia i Vallparadís Universitat. A partir de la setmana vinent, també n’hi haurà a Terrassa Rambla, a Pl. Catalunya, Almeda, Igualada i Manresa Baixador. En total, a finals de novembre hi haurà 15 màquines en 15 estacions i, de cara a finals d’any, està previst que se n’instal·lin més en altres localitzacions.

Fer ús de la màquina de RECICLOS és molt senzill: els ciutadans només han de connectar-se a webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar, depositar-lo a una de les màquines disponibles i escanejar el codi QR que apareixerà a la pantalla. En fer-ho, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per diferents recompenses disponibles.