EDFON i la regidoria de solidaritat reparteixen aliments per a 170 famílies del Nepal

La terrassenca Alma Millán és la presidenta de l’ong EDFON (Education Development Foundation Nepal) . Aquesta entitat té com a objectiu l’educació dels nens i nenes de les famílies sense recursos d’aquell país. Al barri de Jarankun (un dels més pobres de la capital, Katmandú) està l’escola que l’entitat financia: Nepal Ratna School. Millán passa llargues temporades en aquell país i ara hi ha tornat.

El passat dia 6, l’entitat va repartir 170 lots d’aliments per a les famílies més vulnerables amb fills. En aquests paquets hi havia 25 quilos d’arròs, 3 de llenties, una ampolla d’oli, sal i sucre.  Són els ingredients bàsics per prepar un dels plats més típics de la zona cada dia durant un mes. EDFON va presentar aquest projecte d’ajuda humanitària a la regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Terrassa i va ser aprovat. La iniciativa ha rebut una subvenció municipal de 3.000 euros i la mateixa Millán ha ajudat els dies previs en la selecció de les famílies i el repartiment dels lots. Un diari digital de la zona, anomenat Sagarmatha on line, ha publicat la notícia.

Aquests dies, la presidenta també ha explicat a través de les xarxes les novetats de l’inici del curs i de l’evolució de la pandèmia. Al Nepal l’educació és un negoci, afirma. La Covid-19 ha provocat el tancament de moltes escoles i també que molts mestres portin més de 6 mesos sense cobrar el seu sou. L’entitat ha mantigut les portes del seu centre obertes i els docents reben el seu salari puntualment. Han registrat un allau de sol·licituds de matrícules però no s’han pogut satisfer totes les demandes. Amb tot, han passat de 320 alumnes a 360.