Educació confirma dos nous instituts escola a Terrassa i nous cicles formatius pel proper curs

El curs 2020-2021 hi haurà 29 nous instituts escola nous arreu de Catalunya  per donar resposta a l’increment de població a l’etapa de secundària. Al Vallès Occidental, n’hi haurà 6 de nova implantació, 2 d’ells a Terrassa. Són l’Antoni Ubach i el Sala i Badrinas. A aquests dos centres cal afegir el Pere Viver que ja va entrar en funcionament i el Jaume Cabré,que amb l’Escola Marquès Casals, funcionen a la pràctica com un institut escola encara que són dos centres independents que comparteixen edifici.

Els instituts escola permeten recollir en un sol centre tota l’escolarització, dels 3 als 16 anys, fet que facilita el pas de la primària a l’ESO i millora la convivència de l’alumnat, entre d’altres aspectes. D’aquesta manera, ja hi haurà als serveis territorials un total de 14 instituts escola per al proper curs –dels 83 de Catalunya-.

Pel que fa a la formació professional, l‘Institut Cavall Bernat oferirà al setembre un cicle formatiu en Forneria, pastisseria i confiteria que és novetat al Vallès Occidental. L‘Institut Santa Eulàlia incrementarà un grup en dos cicles formatius: el de Conduccions d’activitats físicoesportives al medi natural i el de Vídeo, discjoquei i so. Aquest mateix institut oferirà un  cicle de Condicionament físic que és novetat per a aquest centre.