Educació detecta ‘irregularitats molt greus’ en una mare de dia amb 30 nens al càrrec

El Departament d’Educació ha detectat ‘irregularitats molt greusen el cas d’una mare de dia de Terrassa que té al càrrec una trentena de nens i nenes i compta amb diverses educadores contractades. Segons la informació que ha donat a conèixer l’ACN, la Generalitat va emetre a principis del 2021 un informe avisant que el centre posava “en risc” el benestar i seguretat dels infants i instava l’Ajuntament a requerir el cessament de l’activitat, que continua oberta segons denuncien les escoles bressol privades de la ciutat.

Les 24 llars d’infants s’han unit per primera vegadaper denunciar irregularitats que estan succeint a la nostra ciutat en relació a l’etapa d’educació infantil de 0 a 3 anys“. En aquest sentit han presentat un greuge a la Síndica de Greugesper aspectes que posen en dubte el compliment de la normativa i els drets dels infants“.

Les llars privades critiquen que les ‘mares de dia’, les llars de criança o els centres de suport familiar estiguin en un buit legalque permet a moltes persones aprofitar-se de la situació per posar en marxa negocis que semblen llars d’infants però que en realitat només necessiten una llicència d’activitat i tenen molt pocs controls“, afegeix la informació de l’ACN. La proliferació d’aquests negocis obre un escenari de “competència deslleial” vers les escoles bressol “que han de complir una gran quantitat de controls“.

El grup municipal de Ciutadans ha reaccionat a la notícia recordant una proposta de resolució presentada pels taronges i aprovada pel ple que instava l’ajuntament a perseguir aquest tipus d’activitats.

El proper dimecres 2 de novembre es farà públic un comunicat de les escoles bressol de Terrassa al que també s’hi ha sumat Associació Catalana de Llars d’infants i la Coordinadora d’escoles bressol.