El 12è cicle Escenes Locals tanca edició amb una xifra de 1.470 assistents

Els espectacles que tretze companyies locals de teatre han ofert durant els caps de setmana de primavera, dins del cicle Escenes Locals, han assolit una assistència total de 1.470 persones als diferents espais on s’han programat les obres. La xifra supera el nombre d’espectadors assolit en l’edició de l’any passat, que va arribar a les 1.300 persones en el total de les 13 representacions programades.

Escenes Locals és un cicle de teatre vocacional impulsat per l’Ajuntament de Terrassa per ajudar a potenciar, fomentar i posar en valor els muntatges de les companyies al territori. En aquest sentit, el cicle compta amb la implicació i la col·laboració de les entitats i associacions ciutadanes que, un any més, han acollit les diferents propostes teatrals i que han contribuït també a la seva difusió al territori.

Enguany s’han programat obres al Centre Cívic Municipal President Macià, Centre Cívic Municipal Alcalde Morera, Centre Cívic Municipal Avel·lí Estrenjer, Centre Cívic Municipal Maria Aurèlia Capmany, Centre Cívic Municipal Montserrat Roig, Teatre de la Parròquia de Sant Cristòfor, Ateneu Candela, Casal de Can Boada, Sala Crespi del Casal de Sant Pere i Teatre dels Salesians de Terrassa.

El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha remarcat “la voluntat del cicle de cercar noves centralitats culturals amb la programació d’obres teatrals a diferents punts de la ciutat, així com l’esperit de col·laboració que fomenta l’Escenes Locals entre les companyies, les entitats que acullen les representacions i l’Ajuntament de Terrassa. Una feina conjunta que ha permès mantenir, consolidar i potenciar un cicle de teatre que ja forma part important del calendari cultural de la ciutat, ajudant també a visibilitzar la feina de les companyies locals i a atreure nous públics, així com a dinamitzar uns espais on, en general, no s’acostumen a programar aquest tipus d’espectacles”.

El cicle Escenes Locals, que enguany ha arribat a la seva dotzena edició, s’ha celebrat entre el 29 d’abril i el 24 de juny amb la participació de les companyies Grup Teatral Egarenc, Menos es más, Ja som algú, Farga’m Teatre, Sin Memoriam Teatre Band, Qollunaka Grup de Teatre, Les Pisanes & Cia – Jove, PAM Teatre del Casal de Sant Pere, El Social Teatre, Les Pisanes & Cia, Companyia 8, POVENGA JSA Salesians Terrassa i el Grup de Teatre d’Amics de les Arts.

L’Ajuntament de Terrassa, amb la voluntat de continuar donant suport al treball de les companyies de teatre no professionals de la ciutat, també ha col·laborat en la celebració de la primera mostra SetdTeatre, que s’ha programat entre el 15 i el 17 de juny. Durant tres dies, el Teatre Principal ha acollit un total de set muntatges teatrals que han assolit un alt nivell de satisfacció tant per part de les companyies participants com també del públic assistent. El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat ha felicitat les companyies i ha assegurat que “La mostra SetdTeatre ha contribuït a donar visibilitat a la feina que venen desenvolupant les companyies de teatre no professionals de Terrassa. Unes companyies que no han deixat de créixer en els darrers anys, en nombre i també pel que fa al nivell de qualitat de les seves obres. A més, aquest certamen també ha ajudat a reforçar els vincles entre les pròpies companyies participants potenciant el sentiment de treball i de projecte teatral de ciutat”.