El 19è Cinefòrum per la Igualtat proposa 7 projeccions amb col·loqui fins al novembre

L’Ajuntament de Terrassa organitza un nou cicle del Cinefòrum per la Igualtat. Ho fa amb set propostes audiovisuals per reflexionar entorn de les desigualtats de gènere en el seu encreuament amb altres eixos de discriminació.

El programa s’inicia al març, mes en què es commemora el Dia Internacional de les Dones, i s’estén fins al juny. Inclou sessions mensuals de projeccions i col·loqui. Al setembre es reprendran les projeccions mensuals fins al novembre. Serà amb la cloenda del cicle de 2024 en el marc del 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

El dimarts 19 de març a les 18.30 hores tindrà lloc la sessió inaugural del cicle. Es farà al Cinema Catalunya amb la projecció de Cinco lobitos, dirigida per Alauda Ruiz de Azúa. Comptarà amb un col·loqui posterior a càrrec de la periodista i sociòloga Esther Vivas i Esteve.

Les sessions, que són obertes a tota la ciutadania, s’oferiran al Cinema Catalunya a les 18.30 hores els dimarts 19 de març, 16 d’abril, 14 de maig, 25 de juny, 24 de setembre, 22 d’octubre i 19 de novembre. L’aportació per entrada serà de 2 €.

Les pel·lícules i documentals que seran projectats aporten diferents perspectives sobre les desigualtats. Alguns exemples són Te estoy amando locamente, d’Alejandro Marín; El método Williams, de Reinaldo Marcus Green, o l’espanyola En los márgenes, de Juan Diego Botto.

Entre els títols de gènere documental destaca Aamelat. Jornaleres de la guerra, dirigit per Eva Parey, que tracta sobre les conseqüències de la guerra de Síria des de la mirada de dones refugiades que treballen com a jornaleres a la Vall de la Behaa, on els seus drets són vulnerats. La sessió, que tindrà lloc el pròxim 16 d’abril, comptarà amb la dinamització del col·loqui a càrrec de la directora del documental, Eva Parey.

Amb Cabeza y corazón, d’Ainhoa Andraka i Zuri Goikoetxea, ens aproximarem a la realitat de les dones amb discapacitat a l’àmbit de l’esport. A través de la mirada de les integrants de la selecció femenina de bàsquet en cadira de rodes. La sessió comptarà amb mesures d’accessibilitat com la subtitulació en castellà per a persones amb sordesa, audiodescripció per a persones amb ceguesa i interpretació en llengua de signes al col·loqui posterior.

El cicle clourà el 19 de novembre amb la projecció del drama sobre el consentiment i la violència sexual El acusado, dirigit per Yvan Attal i programat al voltant de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència Masclista.