El 2018 ha plogut el doble del que és habitual a Terrassa

El 2018 es tanca a Terrassa com un dels anys més plujosos que es recorden. De fet, dels últims 25 anys, aquest ha estat el que ha acumulat més precipitació. Si la mitjana terrassenca de pluja se situa entre els 500 i 600 litres per metre quadrat l’any, el 2018 ha registrat, en algunes estacions, el doble d’aquesta quantitat. L’anuari estadístic de Terrassa recull dades des del 1993. El rècord de pluja és del 1996, amb gairebé 1.000 litres acumulats. Doncs bé, a la xarxa d’estacions del web Meteoclimatic n’hi ha quatre que superen aquesta xifra. En primer lloc, l’estació situada al barri de Sant Pere, amb 1215 litres per metre quadrat. La segueixen tres estacions que també superen els 1.000 litres: plaça de l’Aigua, Ca n’Aurell i Can Boada. La resta, també s’apropen a aquestes quantitats, exceptuant Les Fonts, que queda més lluny.

Tot plegat indica que el 2018 ha estat excepcionalment plujós gràcies, sobretot, als episodis de pricipitacions d’octubre i novembre. A més, es trenca una ratxa de set anys consecutius més secs de l’habitual, en els que plovia menys que la mitjana climàtica.

Aquesta tendència es repeteix a gairebé tot Catalunya. Això fa que la conca del Llobregat, de la qual s’abasteix Terrassa, hagi quedat ben regada. Els seus dos principals embassaments, la Baells i la Llosa del Cavall, estan gairebé plens i més que dobla l’aigua emmagatzemada fa un any.