Terrassa aprova la creació de Aigua de Terrassa, l’Entitat Pública Empresarial Local (EPEL) que gestionarà directament el servei d’abastament d’aigua a la ciutat a partir del primer semestre del 2018, un cop superats tots els tràmits administratius. El Ple ha aprovat amb els vots en contra del Partit Popular i Ciutadans que finalment s’hi han oposat, i les abstencions del Partit Demòcrata de Catalunya, tres regidors que formen part de l’equip de Govern.
En total, l’Ajuntament gestionarà directament el servei de l’aigua per 20 vots a favor dels 27 regidors que configuren el plenari. Després que cada partit expressés el seu posicionament i agraïssin la tasca feta per la Taula de l’Aigua i els serveis tècnics de l’Ajuntament, el debat ha tingut alguns greus enfrontaments dialèctics entre les diferents postures. Tot i això la majoria coincideixen que la nova gestió millorarà en transparència i participació, retornant el control d’un bé bàsic i essencial a la ciutadania.
Al final l’alcalde també s’ha felicitat per la decisió que obra el camí a d’altres municipalitzacions de servies bàsics. La Memòria i el Reglament aprovats conclouen que la forma de gestió pública és la millor d’entre les diferents formes que preveu la llei i que es farà a través d’una Entitat Pública Empresarial Local, una EPEL, de titularitat municipal. Entre els principals canvis destaca una major transparència i participació ciutadana en el servei, en la definició de les polítiques i les estratègies. I tot redundarà en un cost ajustat, ni sobrecostos, tot i estar pendents de la liquidació de l’actual concessió.
Per la seva banda Mina d’Aigües de Terrassa, l’actual concessionària, ha emès un comunicat on es mostra oberta al diàleg, reiterant el seu compromís amb un servei de qualitat, i a l’espera de rebre la Memòria i el Reglament per fer-ne una valoració. Des que va finalitzar la concessió, Mina continua prestant el servei gràcies a una pròrroga, una situació que es pot renovar fins que no entri en servei la nova EPEL.