El 2021 es podria reprendre la transformació del sector de l’AEG

La nova empresa propietaria del sector de l’AEG, Acciona, podria reprendre els treballs al solar de la carretera de Castellar durant el 2021. Junt amb aquest sector l’Ajuntament també preveu iniciar els treballs de reurbanització el pròxim any, dels sectors Sala i Badrines i els Vapors Cortès i Ros, quatre grans àrees pendents de la imminent transformació urbanística.

A banda d’espai públic lliure i per equipaments com l’escola Nova Electra que ja hi funciona, en la zona que abans ocupava la fàbrica AEG, s’hi faran 785 habitatges, 157 dels quals de protecció oficial. El 25 per cent del sostre total edificat es dedicarà a l’activitat econòmica i es conservaran, tal i com estava previst, alguns dels edificis existents qualificats d’interès patrimonial. Així ho han explicat els regidors de l’Àrea de Territori i Sostenibiltiat que aquest dimarts han fet la tercera audiència pública, via telemàtica i per a tota la ciutat.

D’altra banda l’Ajuntament s’ha refermat en el seu compromís d’avançar cap a una ciutat més verda, sostenible i respectuosa amb amb l’entorn natural. En aquest sentit s’ha destacat tota la feina de recuperació de l’Anella Verda al voltant de la ciutat, un espai de 40 quilòmetres quadrats i dels quals s’estant fent tasques de manteniment i millora per recuperar els camins històrics, les masies i el conreu tradicional.

L’Anella Verda representa la cirereta de tot un seguit de mesures encaminades a millorar la mobilitat i reduir la contaminació i afrontar un creixement més sostenible amb la promoció i suport a les energies alternatives més netes amb el medi ambient. Per aquesta setmana hi ha tres audiències públiques més de les àrees de Drets Socials, Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat i el Pressupost Municipal. Les Audiències Públiques són un espai de participació regulats en el Reglament Municipal de Participació Ciutadana perquè la ciutadania pugui debatre amb els responsables polítics sobre les seves actuacions.