El 21è cicle Jazz a prop portarà vuit concerts gratuïts a diferents espais de Terrassa

Aquest dissabte 27 de gener, el Mercat de Sant Pere acollirà la primera de les actuacions que enguany s’han programat dins de la 21a edició del Jazz a prop, una proposta cultural amb la que l’Ajuntament de Terrassa vol acostar i difondre aquest estil musical al conjunt de la ciutadania. Amb aquest objectiu i sota la direcció de l’Associació local MujazzT, s’han programat fins al proper 3 de març un total de vuit actuacions gratuïtes a diferents espais de la ciutat.

La formació Gumbo Jass Band serà l’encarregada d’obrir aquesta nova edició del Jazz a prop al Mercat de Sant Pere amb un repertori del jazz més primigeni i tradicional interpretat per una banda formada per cinc músics de reconegut prestigi dins el panorama jazzístic de casa nostra. L’actuació serà el dissabte 27 de gener a les dotze del migdia.

El mateix dissabte a les vuit de la tarda, el Centre Cívic Municipal Montserrat Roig (av. de Barcelona, 180) acollirà el concert de WoM, amb Clara Luna (piano i veu), Gemma Abrié (contrabaix i veu) i Laia Fortià (bateria i veu), que oferiran un repertori de jazz on conflueixen estils com la bossanova, el soul o el pop. Dissabte 3 de febrer a les vuit de la tarda al Casal Cívic de Can Boada (c/ de Joan d’Àustria, 11) serà el torn de Guillermo Calliero S.A.P (South American Project). Una banda de jazz amb sis músics amb una àmplia trajectòria que oferiran un repertori on el jazz rep les influències d’estils com el tango, el candombe, la samba o la salsa. Dissabte 17 de febrer a les vuit de la tarda, el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (av. d’Àngel Sallent, 55) serà l’escenari del concert de 12Cuerdas. Un conjunt que es nodreix d’algunes composicions originals i de clàssics de grans autors del flamenc, del jazz i de la música popular. El diumenge 18 de febrer a les set de la tarda, els Gerard Nieto Reunion Three portaran la seva música al Casal Cívic del Segle XX (pl. del Segle XX, 11). Un trio amb piano, guitarra i contrabaix que presenten un repertori de clàssics del gènere amb l’inconfusible qualitat rítmica del swing. Dissabte 24 de febrer a les set de la tarda, el Centre Cívic Municipal Alcalde Morera (pl. de Can Palet, 1) serà l’escenari de l’actuació d’Elisabeth Raspall Quintet. Amb una dilatada trajectòria musical, la pianista i compositora Elisabeth Raspall presentarà el seu darrer treball Vital. Una proposta musical càlida i sensorial que dona personalitat pròpia a la seva música. El dissabte 3 de març a les 12 del migdia, al Mercat de la Independència, els Miratzazz de Nova Orleans ens transportaran amb la seva música a la riba del Mississipí, bressol del jazz. Per tancar el Jazz a prop d’enguany, la formació Afro Blue portarà la seva música al Centre Cívic Municipal President Macià (rbla. de Francesc Macià, 189). Amb una llarga trajectòria musical, Afro Blue presentarà a Terrassa el seu darrer treball discogràfic La traça infinita, on estan representats estils musicals com el latin, el funk o el pop. La cita serà el dissabte 3 de març a les vuit de la tarda.

Jazz a prop és una de les apostes municipals per descentralitzar l’activitat cultural i fer-la accessible a tothom. Un cicle que també vol ser una via de captació de nous públics i un element d’integració, cohesió i foment d’una identitat positiva dels barris. El Jazz a prop compta amb el suport i la col·laboració de les entitats i associacions del territori, principalment en l’organització dels concerts, l’ambientació dels espais o fent difusió i actuant com a amfitrions de les actuacions.

Amb un bagatge de 21 edicions, el Jazz a prop està plenament consolidat com un dels esdeveniments culturals de referència a la ciutat i amb un públic que any rere any acostuma a omplir l’aforament a les diferents actuacions programades. En l’edició de 2017, l’assistència total de públic als vuit concerts del cicle va arribar a les 1.685 persones.